Fest och party lekar för vuxna, ungdomar och barn

Festlek: Namnbytet:

Denna festlek passar bäst om ni är några stycken.

 • ·         Gästerna börjar med att skaka hand med varandra och säga sitt namn.
 • ·         Gästerna byter namn med varandra i det ögonblick då de skakar hand.
 • ·         Gästerna fortsätter hälsa på varandra och byta namn med varandra.
 • ·         Om ingen glömmer sitt nya namn ska alla gäster till slut kunna sätta sig ner eller ställa sig vid sidan av när de har fått tillbaka sitt eget namn.  

 

Festlek: Stolleken

 • Sätt ut stolar i en ring. Det ska finnas en stol mer än vad det finns gäster.
 • Leken börjar med att gästerna sätter sig på stolarna och att alla får säga sitt namn.
 • Den som sitter bredvid den lediga stolen på vänster sida säger namnet på en av gästerna. Den gästen ska då sätta sig på den tomma stolen.
 • Nu ska den som sitter till vänster om den tomma stolen säga namnet på en annan gäst.
 • Partyleken fortsätter tills alla har fått byta stol. Fler partylekar hittar du här hos 
  http://partylekar.bloggplatsen.se

 

Festlek: Ballongleken

Denna skojiga festlek är roligast om man får upp lite tempo. Svårighetsgraden kan ökas på denna partylek om man väljer att använda sig av en boll i stället för en ballong.

 • Alla gäster ställer sig i en ring och säger sitt namn.
 • En gäst ställer sig i mitten av ringen. Gästen säger namnet på en annan gäst, kastar upp en ballong i luften och stiger in i ringen igen.
 • Det gäller nu för gästen vars namn har blivit sagt att fånga ballongen innan den nuddar marken och upprepa samma procedur.
 • Denna roliga partylek fortsätter tills det inte är roligt längre eller tills alla verkar ha fått grepp om vad alla på festen heter. Fler festlekar många färdiga koncept för festen hittar du hos grapevine.nu.

 

Frågesport och quiz

Frågesporter och quiz av olika slag är alltid populära partylekar. Om gästerna på festen inte känner varandra så väl är det bra om de delas in i lag. Det blir ett perfekt tillfälle för gästerna att samarbeta och lära känna varandra lite bättre. Om festen har ett tema är det ju givet att frågesporten eller quizen ska handla om det temat. Är det en födelsedagsfest kan det vara passande att ha frågor om året då födelsedagsbarnet fyllde år eller frågor om födelsedagspersonen själv. Annars är kunskapsfrågor alltid poppis när det kommer till frågesporter och quiz. Om du har mycket att göra med förberedelserna inför festen kan det vara smidigt att få en färdig frågesport eller ett quiz. Grapevine (http://www.grapevine.nu) har fantastiskt roliga frågesporter och quiz som du kan skriva ut och använda direkt. Hos Grapevine hittar du 70-, 80- och 90-tals quiz som passar in på klassfesten eller temafesten, ett klurigt pub quiz, filmmusikfrågesport, melodifestivalfrågesport, frågesport om Eurovision song contest samt mycket, mycket mer.

Annonser

Om tillminabarnbarn

Festlekar för barn och vuxna är det jag brinner mest för. Har en stor erfarenhet av att ta fram lekar och roliga frågesporter och musikquiz till fester.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Fest och party lekar för vuxna, ungdomar och barn

 1. Kajsa skriver:

  Min lek heter (palla äppel)
  Man ska hälsar vara i en jumnastik hall.du lägger man många rock ringar på raken längs i jymastiksalen sen lägger du två tjocka mattor längst ner av jumnastik salen och plaserar två person bakom matan och sen lägger du typ bollar eller ärt possar som man kan ta sen sätter du massa hinder man kan gömma sig bakom i mitten av halen sen delar man upp lag typ 2-4 i vare lag och sen går det ut på att läraren ska sätta på musik och en från Varese lag börgar springa och dom ska ta sig ner till matan för att hämta en boll eller nåt sånt men när dun lärare pausar musiken ska du gömma dig och dom bakom matan ska titta om om dom ser någon som lägger man tillbaka fn ärt påse och och går tillbaka sen fortsätter man så

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s